19:00

Ransta IK

Referat: IK Oden - Ransta IK

Faktiskt hemmapremiär för hösten på Brandthovda IP som nu var tillräckligt torr för spel.
Motståndare formlaget Ransta som är på väg uppåt i tabellen efter 7-1 kross mot Riddarhyttan senast.
Vi fick ändra en del i truppen p g a avstängningar och sjukdomar.
Axel Borg från GIF var inlånad till denna match i och med samarbetsavtalet.

Bra matchöppning från vår sida där vi skapade bra chanser första kvarten och både Dennis och Moe hade jättelägen men missade.
Dennis revanscherade sig dock genom att prickskjuta in 1-0 på en frispark som gick över muren och dök ner i vänstra hörnet utan chans för målvakten!
Vi fortsatte positivt utan att kunna sätta det viktiga 2-0 målet.
Istället var Ransta jättenära att kvittera efter ett frisparksinlägg när Nathan gjorde en fantastisk reflexräddning!
1-0 stod sig till pausvilan.
1:a halvlek
2' Ransta slår ett farligt inlägg som en spelare tar emot på bröstet i boxen men Nathan är kvickt ute och fångar bollen innan spelaren hunnit skjuta, bra aktion där!
8' Sinan tar sig fram på vänsterkanten och slår ett markinlägg som målvakten styr bort till Dennis som dock blir avblåst för offside när han skulle göra mål
9' Izeke lägger en djupledsboll till Moe som slår ett markinlägg mot bortre men backen hinner före Dennis och stöter ut bollen till hörna
10' Bra hörna av Dennis som Oscar nickar tätt utanför bortre stolpen
11' Ranny spelar fram Sinan som spelar snett inåt bakåt till Dennis som bara får halvträff på bollen när han ska sätta den i nät. Dock blir han avblåst för offside så missen spelade ingen roll.
13' Karwan skarvar ett uppspel till Moe som tar sig förbi sin back och försöker lobba bollen över den utrusande målvakten men tyvärr går den utanför målet
16' 1-0 Oden genom Dennis, frispark direkt i mål
21' Otroligt fin kombination när Dennis spelar Karwan som förlänger till Moe som hittar Sinan vid bortre och han har öppet mål men får inte ordning på fötterna så han styr bollen utanför!
25' Marko spelar fram Karwan till ett friläge och han lägger bollen förbi målvakten men tyvärr även utanför högra stolpen, dock blev han väldigt dragen i armen och borde ha fått straffspark
29' Frisparksinlägg av Ransta som nickas bort men returen skickas till omarkerad spelare som skjuter ett stenhårt skott som Nathan otroligt nog reflexräddar!
33' Marko lägger en djupledsboll till Sinan som spelar snett inåt bakåt till Karwan som placerar bollen ribba ut!
40' Marko slår en ny djupledsboll till Sinan som denna gång bryter in själv och skjuter ett skott som målvakten räddar

I andra halvlek kom 2-0 målet tidigt vilket gjorde att Ransta var tvungen att flytta upp spelare. Det gynnade oss som kunde ligga mer på kontring. Vi hade lite tur när vi gjorde 3-0 då inbytte Kemo sköt så att bollen ändrade riktning på en av Ranstas spelare och helt ställde den duktige målvakten.
Vi kunde kosta på oss att byta in hela bänken som också bidrog till att hålla energin uppe. T o m reservmålvakten Jocke blev inbytt istället för Nathan med 5 minuter kvar av matchen. Vi hann också med att göra 4-0 i slutminuterna när Karwan gjorde sitt andra mål i matchen.
En mycket stabil insats av laget och vi tog ytterligare tre viktiga poäng i kampen om uppflyttning!

2:a halvlek
47' Hörna av Dennis som nickas bort, Marko skjuter men en utespelare täcker, Karwan tar returen som styrs ut på en motståndare till ny hörna
50' Moe spelar fram Karwan till ett friläge och han lobbar bollen över målvakten men den går retfullt utanför målramen
53' 2-0 Oden genom Karwan (assist Moe)
57' Bra inlägg av Dennis till Karwan som skjuter och den duktige målvakten räddar till hörna
72' 3-0 Oden genom Kemo (assist Karwan). Skott och styrning i mål
74' Kontring Oden där Karwan lägger in bollen från vänster med en yttersida och en back slänger sig desperat framför Dennis och lyckas styra bollen över ribban, ytterst nära självmål där!
75' Nätt spel där Axel passar in till Leo som väggar till Karwan som otroligt nog skjuter utanför från i höjd med straffpunkten
78' Kemo skjuter ett mäktigt skott som ser ut att dyka under ribban men målvakten enhandsräddar till hörna
87' 4-0 Oden genom Karwan (assist Oscar) instick, friläge, mål
89' Kemo spelar fram Axel som hittar Dennis som försöker chippa bollen över målvakten men den går utanför igen!
90' Gult kort på Leo som sparkade bort bollen efter avblåsning
92' Soloprestation av Axel som tar sig fram på vänsterkanten och skjuter mot bortre stolpen men bollen smiter retfullt utanför

Fruktkorgarna för bra prestationer gick idag till följande spelare:
* Jesper för bra attityd som avbytare och han löste sin uppgift som högerback på ett utmärkt sätt!
* Sinan för sitt hårda arbete under matchen när han pressade och stressade Ranstas spelare till stora misstag.